zondag 6 oktober 2013

Roden 2013

21 september waren ook wij weer van de partij in Roden. De dag begon een beetje bewolkt, maar zo nu en dan liet het zonnetje zich toch nog zien.
Wij hadden twee jonge dames voor stamboekopname mee, waarbij de ouders namen hadden die nog niet zo heel makkelijk waren voor de omroepster.
Glossinia (Reinar x Wolverlei) en Gentiaan (Reinar x Zanthoxlum) mochten gezamenlijk de ring in en lieten zich voor twee relatief 'groene' paarden netjes rondleiden.

Beide dames scoorden boven verwachting, Glossinia mocht het kampioenschap van de merries zonder predikaat binnen halen met maar liefst 39 punten (98778) en Gentiaan stond in de rubriek mooi achter haar zus met 37 punten (87778).

Ook was de fam. Veldhuijsen weer mee, Yanneke stond schoon en wel op ons te wachten aan de bak in Roden. Jelmer had zichzelf in de nacht helaas bewerkt met groen/gele vlekken, maar met enig poetswerk hebben we daar nog heel wat van kunnen maken. 
Jelmer mocht in de rubriek hengstveulens in het midden opstellen met 36 punten. Yanneke liet zich, ondanks dat ze erg 'kittelig' was, op de modderige ondergrond netjes zien. Haar sterke stap kreeg tijdens het voorbrengen meteen leuke reacties van de jury, waarna ze ook als eerste in een grote rubriek Stermerries mocht opstellen.
Na aan het begin van de keuring nog gesteld te hebben dat Yanneke wel wat op haar retour was qua keuringen, bewees ze ons zeker het tegendeel. Naast het kampioenschap van de predikaat merries mocht ze voor maar liefst de 4e keer in haar keuringscarrière het Dagkampioenschap van Roden mee naar huis nemen!


Jelmer (Manus x Yanneke)

Gentiaan (Reinar x Zanthoxlum)

Glosinia (Reinar x Wolverlei)

Yanneke (Sverre x Hanneke)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten