vrijdag 13 september 2013

Keuringsresultaten...


Het keuringsseizoen is onderhand weer over de helft. Na de eerste keuring in Oldeberkoop, volgde al snel (lees; de volgende dag) keuring Hardenberg. Voor Oldeberkoop waren merrie Yarra (v. Ramiro) en haar Manus-zoon Joost opgegeven. Voor Hardenberg stonden ruin Dieter (v. Timor) en Pauliena (v. Tunar) met eveneens haar Manus-zoon Joris ingeschreven. 

Joost is enkele maanden geleden verkocht aan André Wardenburg en Thessa Keizer, die deze dag ook enthousiast hun nieuwe trots stonden aan te moedigen. Joost behaalde 37 punten en mocht als derde opstellen. Keurig resultaat! Vervolgens was het aan moeder Yarra om het op te nemen tegen haar zes jaar jongere rubrieksgenoot, maar geheel naar verwachting zat voor haar de eerste plek er niet (meer) in. 




































































































Joost en André


Na deze, gezien voorheen, zeer korte keuringsdag was het wassen en knippen voor de volgende keuring op het programma: Hardenberg. Dieter, Pauliena en Joost werden s avonds schoon geboend, waar ze niet allemaal even enthousiast over waren.
Joris behaalde een nette 36 punten en tweede plaats. Dieter was alleen in zijn rubriek, de Sterruinen, en behaalde daarmee logischerwijs de eerste plaats. Tot slot mocht Pauliena zich wagen aan de rubriek Elitemerries, waar zij aan kop mocht gaan van drie. Iedere elitemerrie mag daarnaast deelnemen aan de kampioenskeuring, zo ook Pauliena. Geheel tegen onze verwachting in behaalde ze daar het reserve kampioenschap van de merries met predikaat. 























Foto's van Hardenberg met dank aan Anita Verhoeven

Op een zeer rustige keuring in Beekbergen vrijdag 6 september behaalden Wolverlei en dochter Janna resultaten waar we zeer tevreden over zijn. 

Janna (v. Manus) mocht met 38 punten het veulenkampioenschap in ontvangst nemen en haar moeder, de twaalfjarige Wolverlei (v. Toddy), die nog nooit een keuring of iets dergelijks had meegemaakt (en het dus érg spannend vond allemaal) kreeg 37 punten wat later goed bleek voor het reservekampioenschap bij de merries zonder predikaat.

 photo 1266119_674072622603736_56141776_o-1.jpg



Eenmaal thuis van keuring Beekbergen was er weinig nagenieten, maar hup door in de wasstraat. Driejarige merrie Gerdie (Timor x Pauliena) mocht vergezeld van haar grote broer Binkie (ouders idem) de volgende dag mee naar de keuring in Rolde. 

Beide behaalden hier een prachtige eerste plaats in hun rubriek, waarbij Gerdie 38 punten kreeg met het commentaar dat zij (evenals haar moeder) iets fijn beenwerk heeft. Sterruin Binkie liep in een sterkte rubriek ruinen, een prachtig visitekaartje voor het Nederlands Fjordenpaarden Stamboek, eveneens aan kop. Tijdens de kampioenskeuringen waren zowel broer als zus goed voor het reserve kampioenschap. Gerdie bij de merries zonder predikaat en Binkie bij de ruinen.
 photo 1172446_674074959270169_345665518_o-1.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten