donderdag 27 juni 2013

Fjorden op de eilanden

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen op onze blog, staan er een heel stel jonge fjorden over het water. Enkele weken geleden zijn we met ons vieren (Bart, Annabel, Esther & Janna) gewapend met prikpaaltjes, halsters, brokjes en een schaar in de boot op pad gegaan.
En ons zal ons niet zijn, als we daar geen mooie plaatjes van geschoten hebben.

Als eerste kwamen we bij het land waar de jaarling hengsten Innvik (v.Manus) & Ingmar (v. Reinar) staan, onder begeleiding van de 2 jarige Hendrik (v. Anton) die vorig jaar ook dit stuk land heeft mogen verkennen.
Hendrik, Innvik & Ingmar

Hendrik (Anton x Yarra)
Innvik & Ingmar
Nu hadden we een schaar mee en kwam het mooi uit om Hendrik onder handen te nemen. Bart was nog maar net bezig toen twee pottenkijkers zich met de zaak gingen bemoeien.


Ook het varen van een bootje vereist nog enig vakmanschap bleek bij het wegkomen van het eilandje, maar gelukkig wist Bart daar wel raad mee. Wij dames hebben overduidelijk meer verstand van camera's....

Het tweede stuk dat we bezochten heeft maar twee paarden vanwege de grote van het land. Hendel (v. Anton) en Hank (v. Ansgar) vermaken zich prima samen en kwamen ons al snel tegemoet.
Hendel
Een mooi gezicht, twee uit de vaart drinkende fjorden.
Hank


Daarna zijn we door gevaren naar het verste eiland, hier staan de  jaarling hengsten Niko (v. Dingo), Amigo (v. Alm), Icarus (v. Anton) en de jaarling ruinen Inco (v. Timor), Amiro (v. Alm) & Izan (v. Reinar).

Ook deze heren hadden ons snel in de smiezen en kwamen eens een kijkje nemen.
vlnr. Niko, Amiro (halve Izan), Icarus, Inco & Amigo
En dan begint het uitzoeken, wie staan hier? En wie is dan wie? De ene is gemakkelijk te herkennen, maar een enkeling is zo veranderd dat we toch even stonden te puzzelen. Gelukkig komen we er gezamenlijk altijd vrij snel uit.


Zowel vingers als aanwijsstokjes worden gebruikt bij het puzzelen.
Bart controleert nog even of er toch echt geen zwart bij Amigo in de manen zit, het is nog steeds wennen dit kleurtje. Maar hij blijft overduidelijk geler dan de Rodblakke variant.

Izan
Doordat de heren aan het meer staan zijn boten helemaal niet meer interessant, en nadat wij allemaal weer veilig in de boot zaten (want het is nog wel een kunst om er soms in of uit te komen zonder natte voeten) kwamen de heren dan ook angstvallig dicht bij de rand staan. Gelukkig bleven ze allemaal netjes aan de rand staan kijken hoe wij weer op pad gingen.
 

Het laatste land dat we bezochten was ook het land met de meeste fjorden, deze waren net naar een ander stuk verhuisd dus was het even zoeken waar we het beste konden aanleggen. Ook dit maal waren wij al gespot voordat we goed en wel de boot uit waren. De dames Hana (v. Anton), Hinke (v. Rubis), Hysop (v. Reinar), Harlekijn (v. Reinar), Hind (v. Timor), Imre (v. Timor), Inez (v. Timor) & de heer Hallo (v. Ansgar) mogen deze zomer elkaar vermaken.
vlnr: Hinke, Hind, Hana, Hallo, Harlekijn, Hysop & Imre.
 
Hysop & Hinke

Hallo tussen de dames.
Hind
Harlekijn
Hana
Imre
Ongestoord een paard bekijken zit er niet in tussen de jonge fjorden.
Inez


En na afscheid te hebben genomen van dit stel dames en heren zijn we, genietend van de prachtige omgeving, weer op weg gegaan naar huis. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten